Transfer van grote bestanden

Wat is de slimste en meest budgetvriendelijke methode voor het transfer van grote bestanden via internet?
Goed nieuws, het is heel eenvoudig en gratis.
Wilt u een of meerdere grote bestanden versturen naar een vertaler, een design bureau, of elders? En zou die bestand qua omvang een gemeenheid zijn om welke mailbox dan ook ermee te verrassen? Hiervoor zijn er twee bijzonder praktische gratis oplossingen: WeTransfer en Dropbox. Beide zijn in hun basis versie gratis voor transfers van bestanden tot en met 2 GB grootte. En de verzendprocedure zelf is heerlijk eenvoudig en snel gebeurd:

Bladeren naar het bestand op uw computer.
Bestand uploaden in de webomgeving van het dienst – 1 klik.
E-mail adres van de ontvanger en van uzelf invullen.
Aanvinken mits u zelf een kopie wilt ontvangen, afsturen.

Hier is een vergelijking van beide diensten (Engels). In het kort: WeTransfer is exclusief voor het transfer en afhalen van bestanden. Dropbox daarentegen biedt ook de mogelijkheid om gemeenzaam met anderen online aan de bestanden te werken.

Ook interessant om te weten: WeTransfer biedt ook een “Pro” versie van die dienst, WeTransfer Plus. Voor 10 Euro per maand. Het voordeel: U krijgt niet alleen precies 10 x zoveel ruimte (20 GB), maar ook uw eigen webomgeving waar u de bestanden opgeslagen kunt laten zolang u maar wilt.  Dat kan handig zijn als u vaak bestanden moet versturen, en / of welke die groter zin, zoals films of foto’s met hoge resolutie.

Download PDF