Samenvattingen

Het jarenlang in diverse industrieën werken waar het snel opnemen van informatie en verder geven aan de meest verschillende mensen en instanties bij de hoofdtaken hoort, is een uitstekende training: Men leert aandacht besteden aan details en toch met een bepaalde snelheid te werken.

Dit is een soort werk wat ik nog steeds zeer vaak en met bijzonder veel plezier en interesse doe. En u bent hartelijk uitgenodigd om hiervan mee te profiteren!

Stelt u zich voor: U heeft een document, bestaande uit meerdere pagina’s. En men verwacht van u dat u het inhoud van dat document een of enkele dagen later goed hebt gelezen. U heeft hiervoor echter niet de tijd – of, om welke reden dan ook, niet “het hoofd”.

Hier is mijn aanbod: Ik lees het document voor u en schrijf een beknopte samenvatting van diens inhoud. Een bondige, betrouwbare samenvatting van het hele tekst – en ook aanzienlijk korter als deze.

Ik ben zeer gewend om een grotere diversiteit aan teksten snel, maar tegelijkertijd met sterke aandacht voor details te lezen. In het Duits, Engels, Italiaans en Nederlands. Dat vooral, maar zeker niet uitsluitend over de volgenden thema’s:

Milieuvraagstukken
Pleziervaart (yachting)
Duurzaamheid
Journalistische artikelen
Toerisme
Zakelijke teksten
ICT

Een goed geschreven en qua omvang zeer verteerbare samenvatting
van een tekst krijgen die u geen tijd of zin had om zelf te lezen. Handig! 

Belangrijk om te weten: Omdat het een samenvatting van een tekst is, kan ik geen enkele garantie bieden betreffende een 100% volledigheid, dan wel: inhoudelijke juistheid van een geproduceerde samenvatting, met betrekking op de oorspronkelijke tekst. De samenvattingen die ik produceer hebben ten doel om u op een snelle en ongecompliceerde manier te informeren, en zijn niet als documentatie of nauwkeurige rapportage te verstaan.

Mits u hiermee akkoord kunt gaan, kan ik de volgenden 4 soorten van samenvattingen voor u produceren:

Type 1 – Standaard
Een algemene, beknopte omschrijving van het inhoud van een gegeven tekst, met opnoeming van de meest essentiële punten ervan.

Type 2 – Focus op specifieke details
Een samenvatting die meer in het detail gaat en specifieke informatie mee toont, diens aard u van tevoren zelf hebt gekozen. Voorbeelden: Selectie van getallen, namen en rol van bedrijven, referenties naar regelgeving of wettelijke bepalingen, of contact details van bepaalde personen en / of instanties.

Type 3 – Standaard plus andere taal
Zoals omschreven bij type 1, waarbij de samenvatting in een andere taal wordt geproduceerd dan het oorspronkelijke tekst. U heeft de keuze uit 4 talen. Voorbeeld: Een Engelse samenvatting van een tekst die u mij heeft gestuurd in het Nederlands, Italiaans of Duits.

Type 4 – Focus op specifieke details plus andere taal
Zoals omschreven bij type 2, waarbij de samenvatting in een andere taal wordt geproduceerd dan het oorspronkelijke tekst. U heeft de keuze uit 4 talen. Voorbeeld: Een Engelse samenvatting van een tekst die u mij heeft gestuurd in het Nederlands, Italiaans of Duits.

Hoe ziet de procedure in de praktijk uit?
5 eenvoudige stappen:

1. U stuurt mij een tekst en geeft aan welke soort van samenvatting u daarvan wenst.
Toesturen kunt u mij die tekst of via onderstaand formulier, via e-mail, via uw eigen website (middels een tijdelijke toegangscode?) of, waar het een groter bestand is, via een file transfer dienst zoals WeTransfer.
2. Ik bekijk die tekst en stuur u een geheel vrijblijvende offerte, met prijs en levertermijn gespecificeerd.
3. Mits akkoord, bevestigt u het opdracht schriftelijk (per e-mail is prima).
4. U krijgt mijn samenvatting, samen met de factuur.
5. U betaald mij of via overschrijving (bank) of via PayPal.

Klinkt dat interessant? Neem dan hier contact op! Of direct hieronder:

Geïnteresseerd in een samenvatting van een tekst?

 

Antispam-verificatie.

Download PDF