Milieu

Het milieu –  een behoorlijk groot gebied. Daarom in iets meer detail, ik werk (recherches, tekst productie, milieuvertalingen) in deze velden:

Renewable energies, ofwel hernieuwbare energiebronnen. Zij waren al een focus van mijn studie milieuwetenschappen. Destijds compleet in het Engels gedaan, bij de Open University UK. Afgerond 2012.

Het impact van de maritieme recreatie op onze ecosystemen, een onderzoeksproject wat ik het naam Sailors21 heb gegeven: Zeilen in onze 21. eeuw. Wat renewables hiermee te maken hebben. En hoe wij negatieve effecten op de (hoofdzakelijk: maritieme) ecosystemen kunnen minimeren, terwijl het zeilplezier behouden blijft. Aan dit thema gerelateerd is mijn tweede, ook doorlopende onderzoeksproject: Yacht recycling. Kansen, potentialen, uitdagingen van deze nieuwe nautische industrietak die aan het opkomen is. Ook dit is een recherche die ik al tijdens mijn studie ben begonnen. Als spin-off van die twee projecten en aanvulling erop heb ik sinds Augustus 2015 ook een speciale bedrijvengids geproduceerd, de Sailors21 Business Directory. Het is een web portaal, ook in het Engels, wat wereldwijd bedrijven presenteert die duurzame producten en diensten voor de pleziervaart aanbeden. Van milieuvriendelijk design, hernieuwbare energieën aan boord t/m yachtrecycling.

Verder:

Bescherming en herstellen van het leefgebied van wilde dieren.

Nog een bijzonder leuke manier om qua ontwikkelingen en taalgebruik ook op dit gebied fit te blijven is mijn medewerking binnen het Duitse vertalers team van het nieuwsportaal Global Voices.

Milieuvertalingen: Global VoicesHet bijzondere aan Global Voices: Het is een zo genoemde citizen journalism portaal, d.w.z. niet alleen professionele journalisten, maar ook ‘gewone’ burgers schrijven hier artikelen. Wat in een zeer spannend en gevarieerd rapportage-landschap resulteert.

Hier een paar recente werkvoorbeelden van mijn jongste milieuvertalingen Engels-Duits voor dit portaal. Mijn Duitse vertaling is te zien zodra u op de betreffende pagina (rechts boven) klikt op: “Read this post in Deutsch“:

Solar Power Is Booming in India, But Will It Reach Those Who Need It Most?

Milieuvertalingen: Zonnepanelen Indië

How Do You Bring Electricity to 620 Million People?

Milieuvertalingen: Energie voor Africa

Your Social Media Photos Could Help Protect Whale Sharks and Other Species

Milieuvertalingen: Bescherming maritieme ecosystemen

Nepal Is Using a Satellite Collar to Track a Snow Leopard Named Omi Khangri
Milieuvertalingen: Bescherming dieren in Nepal
‘Stop Destroying Our Communities For Coal We Cannot Use’
Milieuvertalingen: Conflicten fossiele brandstoffen
Climate Change Is Behind Russia’s Shrinking Lake Baikal, Experts Say
Milieuvertalingen: Bailkal meer
Amidst the Trauma of the Great Earthquake Nepalis Celebrate Unprecedented Conservation Successes
Milieuvertalingen: Nepal dierenbescherming
 How One Woman Reacted to China’s Terrible Smog
Milieuvertalingen: Smog in China

The Marshall Island’s Momentum-Changing Proposal for Shipping Carbon Emissions

Milieuvertalingen: Cargo footprint

 

Download PDF