Maritiem

Een van mijn vakgebieden: Maritieme recreatie ofwel, pleziervaart. Zeil- en motorboten.
Mijn werk in dit veld: Maritieme vertalingen, tekst productie, dagelijkse zakelijke communicatie, marketing en recherches. Preciezer:

Communicatie en marketing voor Flevo Sailing / Flevo Yachtcharter.  Sinds oktober 2016 mijn hoofdwerk. Zie hier, of klik op het logo  hieronder in het overzicht.

Maritieme vertalingen

Website teksten, SEO geoptimaliseerd – inclusief grafische / tekst elementen zoals banners, menu’s, contact formulieren
Marketing materiaal voor nautische beurzen
Persberichten
Periodieke nieuwsbrieven
Zakelijke correspondentie
Social media postings
Technische handleidingen (owner’s manuals, boordboeken voor yachtcharter)
Product specificaties
Subtitels voor (instructie-, promotie-) video’s

Talen: NL –> DE of EN | DE –> EN | IT –> DE of EN

Recherches en tekst productie
Het is geen toeval dat de maritieme recreatie voor mij ook bijzonder interessant is onder een milieutechnisch aspect. Er zijn dan ook twee thema’s over die ik al meerdere jaren rechercheer. Met veel plezier, groot interesse – en in vier talen. En waarvan ik de resultaten continu publiceer, in het Engels, op drie web portalen:

Yacht Recycling
Wat gebeurd er met plezierjachten, tot ongeveer 50 voet lengte, zodra deze hun “end of life” hebben bereikt? Zes miljoen alleen in de wateren van / bij Europa zijn een indrukwekkend getal. Een spannende nieuwe industrietak is aan het ontstaan in de nautische industrie. En nog gaat het met zijn voorstanders net zoals destijds bij de opkomst van auto en computer hardware recycling: Ze worden aangekeken als gekken. Niet meer lang, durf ik te stellen. Zie deze site:

Yachtrecycling.org

 

Zeilen en het milieu: Sailors21
Wat is het impact van zeil- en motorjachten op onze maritieme ecosystemen? Hoe laten zich negatieve effecten van die impact minimeren, met behoud van je vaarplezier? Kan een yacht met hernieuwbare energieën aan worden gedreven? Wat zijn clean regatta’s? Zie hier:

Sailors21.com

 

Een wereldwijde bedrijvengids voor nautische bedrijven en organisaties die duurzame producten en diensten aanbieden voor de pleziervaart: Yacht Design, hernieuwbare energieën, milieuvriendelijke producten voor het onderhoud van boten tot en met yacht recycling. Met Google Maps en andere geavanceerde zoekfuncties. De perfecte aanvulling tot de twee boven genoemden websites:

Maritieme vertalingen: Sailors21_business_directory_logo

Verder horen tot mijn klanten in dit veld:

Maritieme vertalingen: C-yachtMaritieme vertalingen: Winner YachtsMaritieme vertalingen: Skips maritiemMaritieme vertalingen: SkipsYachting
Maritieme vertalingen: Flevo Sailing Maritieme vertalingen: Lengers Yachts

 

Ook vertaal ik als vrijwilligerswerk web content, NL –> DE, voor deze leuke organisatie hier: Nautin.
Zij bieden top actuele informatie voor de pleziervaart, waaronder ook het populaire Quicktide. De informatie die op dit web portaal aan wordt geboden wordt samen gesteld en nauwkeurig bijgehouden door een groetere groep van zeilers die geografisch behooorlijk verspreid wonen / varen, van Zuid-Nederland t/m Duitsland:

Maritieme vertalingen: Nautin

Download PDF