Prachtige foto’s en illustraties

Prachtige foto’s en illustraties ook voor commerciële doeleinden

Pixabay,
een rijke pool aan daadwerkelijk gratis beschikbare afbeeldingen.

Gratis afbeeldingen van hoge kwaliteit die ook gratis commercieel mogen worden gebruikt. Digitaal of in print producten. En ook in social media. De afbeeldingen mogen ook gemodificeerd worden. Zonder copyright circus! Gepubliceerd onder de Creative Commons licentie met name “Creative Commons Public Domain deed CC0, vindt u hier vele duizenden prachtige afbeeldingen, alle beschikbaar in vier afmetingen:

download

Hier een paar voorbeelden:

brandenburg-gate-417890_640 alaska-69135_640 turbine-75110_640 cat-76116_640 women-478133_640 restaurant-449952_640

Uiteraard is er een kleine set van regels in het achterhoofd te houden: Waar personen en privéhuizen op een foto worden getoond en waar men van plan is om dat foto in een bepaalde samenhang te gebruiken, daar wordt verwacht dat men o.a. privacy rechten respecteert. Deze regels en wat er precies (al dan: niet) gedaan moet worden in zulke gevallen, die zijn hier heel duidelijk en beknopt omschreven en uitgelegd.

Van wie zijn de afbeeldingen? Ze zijn van zowel professionele fotografen, van talloze hobby-fotografen en verder van privépersonen die zich ook af en toe met het maken van leuke foto’s bezig houden. Wat tevens nog een leuke aspect van dit portaal is: Iedereen mag ook gratis eigen foto’s bijdragen en kan testen hoe die aankomen bij het publiek. Want dit portaal, behalve dat het een zeer heldere structuur heeft, biedt ook een eenvoudige waarderingssysteem voor alle foto’s:

Screenshot from 2015-01-01 12:45:17

Voor het upload van eigen foto’s worden een handvol criteria gehanteerd die ook geen kwaad kan om even te bekijken – hier. Ik ben er ook net me begonnen en het is fun. Hier is mijn ‘eigen’ , nog kleine collectie aan foto’s.

Vectorportal:
Wereld en EU Kaarten, (recycling) logo’s, vlaggen….
en nog veel meer. Vector-gebaseerd en daarmee uitstekend te gebruiken voor illustraties. Gratis beschikbaar ook het grootste gedeelte van deze sets. Alleen goed opletten hier – er zitten hier en daar Shutterstock afbeeldingen tussen die niet vrij van copyright zijn. En ook niet gratis.

croatia_map          glassrecycle

 

Download PDF