Verhalen vertellen – Story telling

Gratis marketing tools: Verhalen vertellen – Story telling

Storybird: Vertel een bijzonder verhaal op een speciale platform.

Storybird is een tool voor degenen die op spannende en interactieve wijze verhalen vertellen. Zonder dat het in vorm van een kant & klare slideshow moet worden gebracht – zoals bij Slideshare – of als een artikel wordt verteld – zoals bij Tumblr. Wat is het verschil bij Storybird? Gaandeweg terwijl u schrijft, kunt u al feedback krijgen van lezers. Een verhaal kan daarmee interactief, dat wil zeggen:  in directe contact met uw doelgroep(en) ontstaan, en ook verder worden ontwikkeld.

U denkt geen bijzonder verhaal te vertellen te hebben, omdat uw product niet bijzonder spannend of verrassend en heel snel omschreven is? Laat u uitnodigen om uw online marketingstrategie toch uit een net iets ander perspectief te bekijken. Hier is (in het Engels, toch zeer lezenswaard, denk ik) een samenvatting van “10 fenomenale blogs in totaal saaie industrieën“. Het zijn 10 commerciële blogs die rond om de producten van het betreffende bedrijf onverwachte en spannende verhalen te vertellen hebben – met vaak prachtige illustraties erbij. Een concept wat blijkbaar behoorlijk succesvol is, en niet weinig bezoekers naar deze sites stuurt.

Benieuwd om het vertellen van gerelateerde verhalen wellicht ook eens te testen? Er is nog een andere tool om zo een goed verhaal te produceren en te verspreiden: Storify. Ofwel: Social storytelling.

Download PDF