SEO Writing, zoekmachine optimalisering: Wat is uw stand van kennis?

Kort antwoord: In ontwikkeling blijvend!
Zoekmachine optimalisering ontwikkeld zich continu verder, en dat behoorlijk snel. Daarom blijft het testen, informatie halen en weer testen, steeds opnieuw. En dat doe ook ik. Niet al te lang geleden was ik zelf nog overtuigt van de onmisbaarheid van meta tags, bijvoorbeeld. Toch mijn zelf-training leerde: Vergeten. Veel belangrijker is inmiddels een set van andere factoren. Hier zijn twee van mijn actuele informatiebronnen inzake seo writing / zoekmachine optimaliseren, stand augustus 2013: Copyblogger (Engels) die prachtig pragmatische seo advies biedt – en Yoast. Joost de Valk en zijn team hebben onder andere een plugin ontwikkeld voor het content management systeem WordPress. Een keer geïnstalleerd, wordt er direct feedback gegeven op alles wat men (nog niet) juist doet volgens hun stand van kennis. Glasheldere instructie,  en zeker ook voor tekstschrijvers een fijne methode om de ‘seo-fitness’ te testen.

Dit gezegd hebbende, is SEO optimalisering uiteraard maar een part van het geheel, in 2014. Social media optimalisatie moet er als aanvulling bij komen, wilt u niet alleen gevonden worden op Internet maar ook willen beleven dat men uw nieuws gauw verder verteld. Dit laatste kan ook de beste SEO writing niet voor u doen, het gebeurd via de social media. En mocht uw site toevallig op WordPress draaien, is er goed nieuws: Neem een kijk op een uitstekend plugin, het Social Media Optimisatie ofwel WPSSO plugin.

Zelfs een mega-expert zou nooit kunnen garanderen dat morgen niet opeens weer compleet nieuwe regels voor zoekmachine optimalisering of social media optimalisering gelden. Toch mijn intentie is het om steeds op de hoogte te blijven van wat er daadwerkelijk blijkt te functioneren, waarom, en hoe lang. Work in progress dus.

Download PDF